mięso sezonowane Kraków

Włosi wiedzą, jak jeść. Być może właśnie dlatego, że wykorzystane przez nich kompozycje są ożywcze, aromatyczne oraz porządne dla każdego. Stereotypowa kuchnia włoska podąża śródziemnomorskim wzorem pożywienia – ogniskuje się na prostych, naturalnych, składnikach, co czyni ją jedną z najzdrowszych kuchni na globie. Badania podkreślają, że korzyści płynące ze wzoru diety śródziemnomorskiej są w stanie obejmować poprawę utraty wagi, lepszą kontrolę poziomu cukru we krwi oraz zmniejszenie ryzyka depresji. Włoskie jedzenie jest także wyborne i świadczy wypełnianie spiżarni potrawami, które nie jedynie smakują niesamowicie, jednakowoż również są całe napakowane atrybutami pobudzającymi zdrowie.

mięso sezonowane w Krakowie
restauracja włoska Kraków

Spójrz na parę poniższych składników, które stanowią kwintesencję kuchni włoskiej, napełnij kieliszek wina oraz gotuj!

Olej z oliwek
Jest to praktycznie wymagane wykończenie każdej włoskiej potrawy. Każde 2 łyżeczki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, które spożywa się w czasie realizowania diety w stylu śródziemnomorskim, niebezpieczeństwo wystąpienia choroby sercowo-naczyniowej pomniejsza się o 10 procent. Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia jest suta w mononienasycone kwasy tłuszczowe, jak również witaminę E oraz inne zdrowe związki, które pomniejszają stan zapalny.

Krakow Restaurant italian Cuisine

   

Pomidory z puszki
Rześkie pomidory są olśniewające, lecz te z puszki mogą uczynić, że posiłek będzie przygotowany migiem – co jest nadzwyczaj ważne. Pomidory pomagają chronić nas przed niektórymi nowotworami, chorobami serca oraz osteoporozą i są w stanie funkcjonować jako silne przeciwzapalne związki.

Czosnek
Czosnek ma na swoim koncie długą historię wyeksploatowania z racji posiadanych właściwości leczniczych. Po pierwsze, zawiera związek o nazwie allicyna, który przysparza się do odprężenia naczyń krwionośnych (to naturalnie dzięki czemu krew może płynąć swobodnie), sprawia powstawanie naczyń krwionośnych oraz zapobiega kurczeniu się płytek krwi. Związki czosnku mieszczą ze sobą jeszcze więcej korzyści: są w stanie zastopować wzrost komórek nowotworowych w celu ochrony przed rakiem i zniżyć poziom glukozy we krwi w celu zmniejszenia ryzyka cukrzycy.